Presentació Junta LLIBRE 100 FCH Estatuts Estaments Ètica FCH Canal Ètic Codi Ètic Història STICKS PER LA HISTÒRIA Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Reglamentació Cercador Presentació Captació Convocatòries ARC Femení sub-15 sub-16 sub-18 sub-23 absolut ARC Masculí sub-15 sub-16 sub-18 sub-23 absolut Accidents Protocol Certificats Informació TITULACIONS Curs Nivell 1 Curs Nivell 2 Cursos Formularis Espai Virtual Escola de Directius Borsa de Treball Esdeveniments Notícies Avantatges Contacte Botiga
Notícies

Els shoot-outs, contra Malàisia, fiquen en quarts la selecció espanyola

23/01/2023

La selecció espanyola, amb onze jugadors catalans amb paper destacat en el combinat absolut, s’ha guanyat l’accés als quarts de final de la XV FIH COPA DEL MÓN DE HOCKEY, que s’està jugant a l’Índia des del 13 al 29 de gener.  La selecció està en quarts després de vèncer la selecció de Malàisia en un partit que es va resoldre a la tanda dels shoot outs (3-4), en finalitzar amb empat a 2, amb gols de Marc Miralles i Xavier Gispert. En els shoot-outs s’ha hagut d’arribar al sisè llançament per resoldre el partit.

En el decurs de la primera part Espanya va ser molt superior i només començar ja ha provocat el primer penal córner, però Marc Miralles no ha pogut culminar el gol, el segon penal córner  tampoc no ha terminat a la xarxa contrària. Al final del primer temps el resultat continuava en empat a zero.

A la tornada del descans Faizal Saari ha superat al porter espanyol, Adrian Rafi, amb un xut creuat (34’). L’equip de Max Caldas ha continuat la seva lluita i amb un gran final de quart ha capgirat el resultat. Miralles no ha pogut marcar en el quart penal córner, però no ha fallat en l’stroke (40’). Ha arribat també una gran jugada de Jordi Bonastre que l’ha culminat Xavier Gispert, minut quaranta-u, que posava Espanya per endavant.

L’equip malaisi ha sortit per totes en l’últim quart i ha marcat al cap de 30 segons de joc, tot i que el videoarbitratge l’ha acabat anul·lant, però al minut quaranta-vuit el gol de l’empat ha pujat al marcador. Els jugadors de Max Caldas han forçat tres penals córners més que no s’han transformat en gol, així s’ha arribat als shoot outs, en els que el santanderí Mario Garín ha substituït Adrian Rafi. El 3-3 dels shoot outs els han aconseguit Miralles, Gispert i Bonastre. El cinquè ho van fallar tant Firhan Ashari com Marc Reyné i es va arribar a la mort sobtada, on Marc Miralles va tornar a marcar, donant el passi a quarts.

Vint són els jugadors que han viatjat a l’Índia, i onze d’ells són catalans: Adrián Rafi (FC Barcelona), Xavier Gispert, Gerard Clapés i Marc Recasens (Club Egara), Jordi Bonastre, Marc Vizcaíno, Pau Cunill i Pepe Cunill (Atlètic Terrassa), Marc Miralles i Marc Reyné (Real Club de Polo); Pere Amat (Club Egara) era un dels dos jugadors de reserva i que el seleccionador ha alineat per substituir al jugador César Curiel que s’ha trobat indisposat.

El rival del partit de quarts és Austràlia, número u del rànquing i el gran favorit al títol. L’encontre es jugarà en Bhubaneswar dimarts, 24 de gener, a les 16.30h (12:00H hora espanyola).