Presentació Junta LLIBRE 100 FCH Estatuts Estaments Ètica FCH Canal Ètic Codi Ètic Història STICKS PER LA HISTÒRIA Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Reglamentació Cercador Presentació Captació Convocatòries ARC Femení sub-15 sub-16 sub-18 sub-23 absolut ARC Masculí sub-15 sub-16 sub-18 sub-23 absolut Accidents Protocol Certificats Informació TITULACIONS Curs Nivell 1 Curs Nivell 2 Cursos Formularis Espai Virtual Escola de Directius Borsa de Treball Esdeveniments Notícies Avantatges Contacte Botiga
Presentació Junta LLIBRE 100 FCH Estatuts Estaments Ètica FCH Canal Ètic Codi Ètic Història STICKS PER LA HISTÒRIA Temporada 2023-2024 Temporada 2022-2023 Temporada 2021-2022 Temporada 2020-2021 Temporada 2019-2020 Reglamentació Cercador Presentació Captació Convocatòries ARC Femení sub-15 sub-16 sub-18 sub-23 absolut ARC Masculí sub-15 sub-16 sub-18 sub-23 absolut Accidents Protocol Certificats Informació TITULACIONS Curs Nivell 1 Curs Nivell 2 Cursos Formularis Espai Virtual Escola de Directius Borsa de Treball Esdeveniments Notícies Avantatges Contacte Botiga
Notícies

L’Entrenament del porter de hockey clou el Bloc Específic de Nivell I

18/05/2020

Avui Jaume Borràs ha estat qui ha donat l’última assignatura del Bloc Específic de Nivell 1  que ha estat la d’ENTRENAMENT DEL PORTER DE HOCKEY. L’assignatura s’ha distribuït al llarg de la jornada en quatre WEBINAR i han participat 60 alumnes.

A la primera WEBINAR s’ha fet una introducció al JOC DEL PORTER i Jaume ha començat amb la reflexió de què en pocs esports d’equip existeix la figura del porter i que en els que aquest jugador existeix  aquests inicien la jugada però en el hockey això no es dóna. Al hockey tenim un jugador aïllat encara que defensivament participa molt.

El PORTER ha de tenir unes HABILITATS TÈCNIQUES  i el que primer se li demana és tenir PREDISPOSICIÓ, VALENTIA -no ha de tenir por, ja que el valor no s’entrena però la tècnica sí-. Quan ja tenim jugador PORTER el primer que s’ha de fer és explicar-li les proteccions que portarà (casc, peto, conquilla, guardes o defenses, peus, guants i stick) i sobretot explicar-li com es posem. Les proteccions s’han d’ajustar al màxim, ja que sinó el PORTER no tindrà mobilitat i perdrà agilitat.




També se li ha d’explicar el REGLAMENT i la POSICIÓ per xutar la bola. L’exercici inicial de tots els PORTERS és parar la bola amb les cames.

S’han vist diferents exercicis que han servit a introduir el concepte de col·locació del PORTER.

Jaume Borràs ha donat els pilars per ensenyar les tècniques amb exercicis, i aquests són:

1.     Entrenament basat en el joc

2.      Exercicis breus i senzills

3.     Aplicar el programa més adequat a cada edat

4.     Practicar-los d’acord al desenvolupament neuromotor del noi/noia

Els entrenaments dels PORTERS poden ser específics o amb l’equip i el que ha de fer és intentar entendre com s’organitza la seva defensa per tenir més coordinació amb els seus companys.


A la WEBINAR 2 se’ns han donat els FONAMENTS BÀSICS EN EL JOC DEL PORTER DE HOCKEY HERBA, i ha estat molt més tècnica.

Hem conegut els conceptes bàsics per millorar la tècnica general dels PORTERS DE HOCKEY i destaca el MIRAR LA BOLA, no veure-la i hem comprovat la importància de l’ EQUILIBRI i com aquest és important per fer una bona acció i que com  més baix sigui el punt de gravetat més estabilitat tindrà el cos del PORTER. La posició del cos ha de ser el tenir el pes del cost a la part davantera dels peus.




El PORTER abans de l’acció ha de tenir una posició perfecta d’equilibri i estar quiet. També la importància de que quan es para una bola el cos ha d’acompanyar -o atacar- l’acció i el que s’ha de fer és seguir la bola, rotar el cos i desplaçar el peu contrari.




Hem vist les TECNIQUES ESPECIFIQUES EN EL JOC DEL PORTER, que a nivell específic es concentrem en la parada amb peus i cames amb el SAVE CLEAR , que és el moviment del cos a la vegada que s’atura es dirigeix la bola cap a fora; el PAS DE TANCA en la que el cos no es desplaça i es tira una cama cap endavant i l’altra cap endarrere. Aquesta és una acció molt ràpida. L’última és una acció molt ràpida.

S’han visionat parades amb les mans: Amb la MA DRETA, Amb la MA ESQUERRA i amb L’STICK.

Jaume Borràs ha destacat que s’ha d’inculcar als PORTERS que les boles s’han de parar.

S’han posat diferents TIPUS DE SORTIDA:  de REBUIG: amb peu i amb stick -netejades-; de BROQUEIG  que es fa amb SWEEP que són una mena d’escombrades i l’1x1 que és una situació que ara actualment no es donen en els partits, però si als shoot outs. També com s’ha de reforçar la tècnica d’estirar-se a terra i com fer l’aturada amb l’stick.




A l’inici de la WEBINAR 3, Oriol Alcaraz, Director Esportiu de la Federació Catalana de Hockey, ha explicat als participants que els alumnes que superin el Bloc Específic han de passar també la prova d'accés, validar les practiques.

Quan Jaume Borràs ha pres la paraula  ha donat pas al penúltim bloc del dia que ha consistit a veure els ASPECTES FISICS I PSICOLOGICS DELS PORTERS DE HOCKEY.

A la part física és important treballar la Coordinació i l’equilibri; la flexibilitat i l’elasticitat i també l’agilitat del PORTER.




Als aspectes psicològics destaca tenir confiança en un mateix, marcar la seva personalitat  dintre del terreny de joc i seguir les rutines del prepartit i durant el partit que es converteixen en eines per saber gestionar el que passa durant el partit i que també els ajuda a afrontar els partits.




El PORTER ha de tenir present els seus objectius durant el partit, i aquests són: parar tot el possible, dirigir la defensa i liderar l’equip.

A l’última WEBINAR del dia s’han els explicat els aspectes a tenir en compte a l’hora de programar l’entrenament  específic dels porters, així com les claus de l’èxit que consisteix en aconseguir aquells objectius que ens hem plantejat. Entre ells els aspectes a millorar del PORTER.

 

Hem conegut els conceptes específics en el joc del porter, les claus de l’èxit de l’entrenament dels PORTERS, la detecció dels aspectes a millorar, l’ús de materials i instruments en l’entrenament...




S’han visionat diferents formes per treballar l’entrenament del PORTER, exercicis i materials i instruments amb els quals es pot treballar.

 



El PORTER ha de reconèixer i acceptar els aspectes que li proposa l’entrenador per millorar el seu joc i ha d’existir confiança recíproca entre l’ ENTRENADOR i el PORTER per poder plantejar objectius de millora.

 

La Federació Catalana de Hockey vol agrair a tots els alumnes la implicació que han tingut a l’hora de desenvolupar les diferents assignatures del Bloc Específic de Nivell 1 i els encoratja a seguir involucrats amb la difusió del nostre esport.

 

Gràcies !