Alejo Noblom, rep l’ Stick d’Or, màxima distinció de la Federació Catalana de Hockey

 

Aquest any, i coincidint amb la celebració del cinquantè Festival del Hockey Català, s’han introduït un seguit de canvis al seu format.  Divendres l’escenari va ser el Castell de Castelldefels on es va celebrar la gala de lliurament de plats commemoratius als campions de Catalunya de totes les categories i les distincions a aquelles persones o entitats que han estat mereixedores de reconeixement per part de la Federació; desprès en un ambient distès hi va haver un  sopar-còctel.

Alejo Noblom va rebre la màxima distinció d’aquesta entitat: l’STICK D’OR.  Aquest guardó reconeix la seva dedicació al Hockey i a la Federació Catalana, com jugador, com membre de la junta directiva, com  gerent, com seleccionador català i com  cap d’equip a les seleccions espanyoles.

L’acte, presentat per Jordi Robirosa, va comptar amb l’assistència de 250 comensals, entre d’altres el Director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig; el coordinador d’Esports de la Diputació Daniel Laga; el president de Hockey per Terrassa, Francesc Salvatella; el regidor d’Esports i Protecció Civil de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca; Lluís Oulego; el president d’honor de la FIH i de la RFEH, Leandre Negre; la Regidora d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa, Eva Candela; el representant de BBVA, Rafael Pintado, el regidor-delegat d’Esports de l’ajuntament de Castelldefels, Fernando Cerpa; els expresidents de la FCH Jordi Alcover, Manuel Martín-Borregón i Narcís Carrió, així com el president de la FCH, Xavier Adell acompanyat de la seva Junta Directiva i de diferents presidents dels clubs catalans.

Al llarg de la vetllada es van anar repartint les distincions: Joan Comerma i Rafael Espino van recollir la MEDALLA D’HONOR. Joan Comerma en reconeixement a la seva dilatada trajectòria com a director de l’escola de hockey del Club Egara, al seu treball en benefici del hockey base i per la seva contribució a la promoció del hockey català. Rafael Espino en reconeixement a tasca que com a president del Junior FC ha fet al llarg d’aquests últims anys en el càrrec

 

 

Les INSÍGNIES D’OR van ser per David Serrahima , va recollir el seu fill Oriol, en reconeixement a la seva trajectòria com a directiu al Junior FC i ara com a  membre del Comitè Executiu de la Federació Europea; Daniel Nart per la seva trajectòria com a regidor d’esports de l’Ajuntament de Terrassa i en reconeixement a la seva tasca i predisposició al recolzament del hockey;  José Valverde en reconeixement a la gran feina desenvolupada com a president de Castelldefels HC; Mireia Galí pel seu esforç i gran iniciativa en la creació i desenvolupament del projecte Erasmus +, que té l’objectiu de facilitar la compaginació de la carrera acadèmica i l’ esportiva d’alt nivell als estudiants en el marc dels programes d’intercanvi

Carola Salvatella , que no va poder assistir, havia de rebre el prestigiós PREMI FARRERAS VALENTÍ per la seva brillant trajectòria esportiva i acadèmica. . Marc Calzada va endur-se el TROFEU LLUIS YSAMAT com a porter dels diferents equips del club Atlètic Terrassa HC. Júlia Pons, Maria Tost, Cristina Guinea, Xantal Giné i Carola Salvatella van ser reconegudes amb la MEDALLA DE BRONZE AL MÈRIT ESPORTIU, pels seus més de 100 partits com a internacionals.  Cap d’elles va poder assistir al estar concentrades amb la selecció espanyola. La MEDALLA AL MÈRIT ARBITRAL “Josep Salvatella” va ser per Sandra Adell.

La PLACA ESPECIAL va ser per Jordi Alcover per la seva dilatada trajectòria directiva com a representant del hockey català a nivell internacional i a tota una vida dedicada al nostre esport.

 

La PLACA DE LA FCH va ser pel Districte Les Corts, per la celebració del Torneig de Les Corts de HOCKEY PLUS, competició que ajuda a la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual per mitjà del hockey, va recollir el Regidor del Districte de Les Corts, Agustí Colom. Per l’ Escola Bressol Pessigolles pel projecte de promoció del hockey entre els més petits. Carmen Mas, presidenta del  Torneig Hockey Solidari va recollir la Placa pel 10 anys d’aquest. El president del Sarrià HC, Antoni Calzado, va recollir la placa per la creació del primer equip d’escola al club  i a la promoció del hockey base desenvolupada a la ciutat de Barcelona. El Torneig Immaculada-Trofeu Marga Monegal va rebre el guardó per l’organització d’una de les competicions no oficials més importants i conegudes de categories inferiors i ser la competició estatal més important del hockey base. El CH Sant Andreu  va tenir la PLACA DE LA FCH per  la promoció del hockey femení feta amb la creació del seu primer equip de 2a femenina i de MAMIS, a més de la promoció del hockey base a la ciutat de Sant Andreu, va recollir  el seu president, Sr. Francisco Civico. Blanca Sorigué, Directora General, del Consorcio de la Zona Franca de Barcelona va recollir la placa atorgada al Consorci Zona Franca en gratitud al suport donat al projecte HOCKEY PLUS.

Gràcies a la inestimable col·laboració que des del BBVA han ofert a la LLIGA BBVA HOCKEY PLUS, i com una acció més de normalització, s’ha creat un nou guardó, el PREMI BBVA,  que en aquesta primera edició van rebre Julieta Alberio, Marc Barrachina, Anna Ridameya, Bibiana Oliva, Marta Pérez, Marc Casajust, Asensi García i Ginal Contel.

Una de les distincions de nova creació que es va lliurar en el decurs de la gala va ser la dels Sticks per la Història, un guardó que es vol que permeti un record a molts homes i dones que al llarg del temps han jugat a hockey i que han deixat petjada en la història del nostre esport. Es vol crear una comissió que en anys propers vagi incorporant tots aquests noms, alguns molt coneguts, d’altres menys però no per això menys importants, és un guardó destinat a créixer en els futurs Festivals, però per començar s’ havia de prendre una decisió, fixar un criteri i es va optar pel jugador i les jugadores que en la seva categoria havien disputats més Jocs Olímpics, per aquesta raó es van incorporar a la galeria d’Sticks per la Història a …. Pol Amat, Silvia Muñoz, Lucía López, i Nuria Camón.

A més dels jugadors històrics també van tenir espai els JUGADORS MÉS VETERANS, també premi de nova creació, i el van rebre Antoni Nogués i Maria Teresa Rodó.

El PREMI A L’ESPORTIVITAT individual va ser per a Joan Comallonga Albareda i el col·lectiu per l’equip de  DHF del Real Club de Polo.

Novetat també d’aquesta edició són els premis de MILLOR ÀRBITRE FEDERAT, MILLOR ÀRBITRE FEDERADA, que els han triats els entrenadors dels clubs, així com els de JUGADOR PROMESA, JUGADORA PROMESA, MILLOR JUGADOR DE 1A DIVISIÓ MASCULINA i MILLOR JUGADORA DE 2A DIVISIÓ FEMENINA que els han triat els Directors Tècnics dels clubs. Marcelo Servetto és el MILLOR ÀRBITRE FEDERAT, Núria Ribó  la MILLOR ÀRBITRE FEDERADA, Marc Miralles el JUGADOR PROMESA i Mariona Serrahima la JUGADORA PROMESA. Andreu Enrich ha estat triat com a MILLOR JUGADOR DE 1A DIVISIÓ MASCULINA, Isa Barguñó ho ha estat com a MILLOR JUGADORA DE 2A DIVISIÓ FEMENINA.

El Festival del Hockey Català continuà dissabte amb la celebració de partits de hockey-platja i el lliurament de medalles als equips d’escola al passeig Marítim de Castelldefels.