Presentació ARC

L’ARC és un programa que posa en marxa la Secretaria General de l’Esport, i que pretén incrementar el nivell de l’esport català des de la base.

L’objectiu principal de l’ARC és incrementar el nivell de l’esport Català, perquè cada vegada l’exigència que es dona dins de l’esport es més gran, i es necessiten programes específics per poder arribar a un nivell competitiu i poder-lo mantenir en el temps.

L’ARC, pretén a través de diversos grups o categories, establir uns objectius generals i específics dins de cada esport, perquè els jugadors vagin assumint des de petits, les exigències que requereix l’esport d’alt nivell, sense oblidar les seves obligacions acadèmiques.

Estructura:

PRE-ARC

Primera fase

Es treballa mitjançant 2-3 concentracions (abril-maig) amb els jugadors/es de 1r any d’infantil amb l’objectiu de captació de talents i de treballar conjuntament amb la fase 3 del programa PNTD de la RFEH.  En aquestes concentracions els jugadors amb mes talent seran captats per tal de participar a la fase final del PNTD (juny)

Aquest jugadors es podran incorporar a la segona fase del  PRE ARC a la següent temporada.

Segona fase

En treballa en concentracions de novembre a juliol amb els jugadors de  2n any d’infantil i 1r de cadets. (sub-15)

L’objectiu es la captació i formació de jugadors per al programa ARC de l’any següent

Certificats

Tots els jugadors que participen als entrenaments del programa ARC, en aquestes fases,  podran sol•licitar un certificat de la Federació Catalana de Hockey, conforme el jugador/a està entrenant durant la temporada en curs. Aquest certificat serà amb caràcter de informació.

La sol•licitud s’ha d’enviar a:  fchockey@fchockey.org

PROGRAMA ARC

Abarca les categories sub-16-sub-18 i sub-21

L’estructura de l’ARC dins de la Federació Catalana de Hockey  consisteix en 2 línies; masculina i femenina. Cada una d’elles; te 3 categories, que són sub-16, sub-18 i sub-21 .

Sub-16 : Es treballa mitjançant concentracions del desembre al març.

Sub-18 : Es treballa mitjançant concentracions preparatòries dels Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de juliol a novembre.

Sub-21  : Aquesta categoria només treballarà en els períodes previs  a la celebració de campionats o torneigs en els quals la selecció catalana hagi de participar.

Seran inscrits dins del programa ARC tots els   jugadors/es que hagin participat al Campionat d’Espanya de seleccions Autonòmiques sub-16 o sub-18. Per tant un jugador que entrena amb l’ARC no està dins del programa ARC, ja que el requisit indispensable es jugar el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques.

En el supòsit que no es pogués acudir a la competició per lesió, el director de l’ARC estudiarà el cas i es buscarà la solució més adient.

 

Els jugadors quedaran donats d’alta del programa ARC a la temporada següent, ja que les altes al programa es fan per temporades.

L’alta del programa ARC, en un principi, tindrà una vigència de dos anys. Les places per estar dins del programa ARC estan limitades per la Federació Catalana de Hockey.

Un cop el jugador passi  de sub-18 a sub-21 el Director Tècnic de la Federació Catalana de hockey i el Director del Programa ARC  faran una  revisió d’objectius per tal de valorar la continuació del jugador/a dins del programa.

Serveis que poden gaudir els esportistes :

  • Pre ARC : Certificats

Tots els jugadors que participen als entrenaments del programa Pre ARC i ARC podran sol•licitar un certificat de la Federació Catalana de Hockey, conforme el jugador/a està entrenant durant la temporada en curs (mínim un trimestre). Aquest certificat serà amb caràcter de informació.

La sol•licitud s’ha d’enviar a:  fchockey@fchockey.org

  • ARC : Certificats :

La Certificació d’Esportista ARC del Consell Català de l’Esport per presentar al centres acadèmics en referència amb els avantatges per als estudiants d’ESO i Batxillerat, ÚNICAMENT s’atendrà si aquesta certificació ha estat sol·licitada durant el primer trimestre del curs escolar i solament per a aquells esportistes que són actius dins del Programa de tecnificació ARC i tinguin en aquest Programa una antiguitat mínima d’un any.

La sol•licitud, degudament emplenada, s’ha d’enviar a:  cceact.presidencia@gencat.cat

Sol•licitud de certificat d’esportista

Dinàmica de funcionament :

L’ARC dins de la Federació Catalana de Hockey, es desenvolupa principalment els divendres a la tarda, en sessions dentre una hora i mitja i dues hores per categoria i línia.

Localització

Els entrenaments es realitzen entre Terrassa, a l’Estadi Federatiu de Terrassa (com a seu principal), propietat del CAR de Sant Cugat i també es poden fer a les instal·lacions dels clubs.

Objectiu de l’ARC per a la Federació Catalana de Hockey :

Captació i formació (pre-ARC)

Incrementar el nivell del Hockey català.

Incorporar quants més jugadors millor dins de les seleccions nacionals espanyoles en categoria sub-16, sub-18 i sub-21.

Competir a alt nivell a les competicions autonòmiques, de les respectives categories i competicions amistoses, en les que pugui participar tant a nivell nacional com internacional.

Inculcar valor a través del hockey com: el respecte a rivals, companys, àrbitres, públic i entrenadors, tenint un comportament exemplar com a jugador ARC en els respectius clubs i futures seleccions nacionals.

 

Responsable línia femenina :  EDUARD TUBAU

Responsable línia masculina :  ORIOL FREIXA

Tècnics

Sub-18 masculí   –       Oriol Torras

Sub-18 femení    –       Arseni Sañé 

Sub-16 masculí   –       Pep Olivé

Sub-16 femení    –       Sílvia Bonatre

Sub-15 masculí   –       Pep Olivé

Sub-15 femení    –       Jordi Barrio

Tècnics porters

Jaume Borràs

Fisioterapeutes

Anna Tubau i Albert Lis

Delegats d’equips

Marc Salinas (masculina)

Vinyet Figueras (femenina)

 

Enllaç Generalitat de Catalunya  – Alt Rendiment –  :

http://esport.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/federat-i-alt-rendiment/