El president del COI, Thomas Bach, lliurarà l’Ordre Olímpica a Leandre Negre dilluns, 24 de juliol, a les 18.30h al Palau de la Generalitat. A l’acte assistirà el president de la Federació Catalana de Hockey, Xavier Adell, acompanyat dels membres de la Junta Directiva, dels presidents dels diferents clubs catalans, de Narcís Carrió, expresident de la FCH, i de Jordi Alcover, vicepresident EHF, entre d’altres.

L’executiva del Comitè Olímpic Internacional (COI) va decidir, el passat mes de desembre, concedir a Leandre Negre el màxim guardó del Moviment Olímpic: l’Ordre Olímpica. 

Leandre Negre, expresident de la Federació Catalana de Hockey i de la Federació Internacional de Hockey(FIH), i actualment president d’Honor d’aquesta última, rep aquesta distinció per les seves múltiples contribucions i esforç a la causa de l’esport, especialment al Moviment Olímpic.

L’ Ordre Olímpica es va crear el 1975 en substitució al Certificat Olímpic i consta d’un collar dividit en dues meitats amb la forma d’una corona d’olivera kotinos a la seva part frontal i a la part central apareixen els cinc anells, símbol del Moviment Olímpic.